ارتودنسی بهتر است یا لمینیت
Contents
ارتودنسی بهتر است یا لمینیت
شاید برای افراد زیادی این سوال پیش آمده باشد که برای داشتن دندان های ردیف و لبخند زیبا، بهتر است عمل ارتودنسی را انجام دهند یا لمینیت را که در مدت زمان کمی می توانند به هدف خود برسند.
هدف از این مطلب پرداختن به تفاوت انجام لمینیت و ارتودنسی و مزایا و معایب هر کدام از آن هاست.
لمینیت
لمینیت به عملی گفته می شود که در آن ماده ای مخصوص بر روی دندان های فرد قرار می گیرد که باعث می شود نامرتبی دندان ها، تیرگی یا زردی دندان ها، به چشم نیایید. این مواد می تواند چند درجه روشن تر از دندان های فرد باشد، لمینیت در مدت کوتاهی لبخندی زیبا برای شما به همراه می آورد.
ارتودنسی
ارتودنسی به روشی گفته می شود که پزشک با قالبگیری از فک و دندان بیمار، و سپس با استفاده از لوازم لازم سعی در ردیف کردن دندان های وی می کند، که طول درمان در هر فرد بسته به وضعیت دندان هایش متفاوت است.
چه افرادی برای لمینیت کردن دندان مناسب ترند
افرادی که دچار شکستگی در دندان های خود باشند نمی توانند این مشکل را با روش ارتودنسی اصلاح کنند و نیاز به لمینیت دارند. همچنین افرادی که دندان هایشان فاصله چندانی با هم ندارد یا دچار نامنظمی زیادی نیست مناسب انجام لمینیت هستند.
برای افرادی که خواستار داشتن لبخند زیبا در مدت زمان کوتاهی هستند لمینیت می تواند بهترین انتخاب برای آن ها باشد.
مزایا و معایب لمینیت
از مزایای لمینیت می توان به کوتاه بودن زمان درمان اشاره کرد، که فرد حداکثر در سه جلسه می تواند صاحب دندان های ردیف و زیبا شود.
افرادی که دارای دندان های خراب و پوسیده هستند گزینه مناسبی برای ارتودنسی نمی باشند، بهتر است توسط یک دندان پزشک باتجربه دندان های وی را تراشید شود و با لمینیت لبخند وی را اصلاح کنند. در این روش لمینیت سرامیکی بهترین انتخاب است.
در روش لمینیت می توان مواد را یک یا چند درجه روشن تر از دندان های خود انتخاب کرد.
لمینیت معایب چندانی ندارد، اما می توان گفت تراشیدن دندان در روش لمینیت سرامیکی ممکن است برای فرد خوشایند نباشد. نیاز به ترمیم و همچنین امکان آسیب مواد در اثر گاز زدن خوراکی های سفت می تواند از دیگر معایب لمینیت باشد. که می تواند با رعایت توصیه های پزشک و انتخاب دندانپزشک با تجربه، عوارض لمینیت را به صفر برساند.
مزایا و معایب ارتودنسی
از مزایای ارتودنسی می توان به دست یافتن به دندان های ردیف و طبیعی اشاره کرد. اگر فرد دندان های سالم و نامرتب داشته باشد، با مرتب کردن دندان ها به روش ارتودنسی،باعث می شود فشار مساوی به روی همه دندان ها وارد شود، و مانع از خرابی و پوسیدگی دندان ها می شود.
ارتودنسی بسیار مناسب برای افراد با سنین کم است، فرد با انجام ارتودنسی، و با داشتن دندان های سالم و مرتب می تواند با جویدن غذا و خورد کردن مرتب آن، به بهبود مشکلات دستگاه گوارشی کمک کند.
از معایب روش ارتودنسی می توان به طولانی بودن طول درمان آن اشاره کرد. همچنین اگر فرد بهداشت دهان و دندان را در حین ارتودنسی رعایت نکند، به دلیل وجود پلاکت ها و سیم بر روی دندان و تجمع آلودگی در اطراف آن احتمال پوسیدگی دندان ها بیشتر می شود. همینطور بعد تکمیل شدن دندان ها اگر فرد توصیه های پزشک را رعایت نکند امکان برگشت دندان ها به حالت اولیه وجود دارد.