معرفی انواع روکش دندان

Contents

روکش دندان، یکی از روش های درمانی شناخته شده است که توسط پزشکان انجام می شود. آیا انواع روکش دندان را می شناسید؟ چه زمانی لازم است از روکش دندان استفاده شود؟ بهترین روکش دندان کدام است؟ برای پاسخ به این سوالات در این مقاله بیا ما همراه باشید. زمانی که پوسیدگی دندان های شما تا جایی پیشروی کند که با برداشتن قسمت پوسیده، فرم و ساختار دندان دچار تغییر شود استفاده از روکش دندان مطرح می شود. برای بازیابی ساختار و شکل و فرم دندان با استفاده از موادی دندان ها را روکش می کنند. این روکش ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

روکش چیست؟

روکش‌های دندانی پوسته‌ها یا روکش‌های نازک به رنگ دندان هستند که از چینی یا انواع مختلفی از مواد کامپوزیت ساخته شده‌اند که روی قسمت‌های قابل مشاهده دندان‌ها قرار می‌گیرند. انواع روکش های دندانی جلوی هر دندانی را که قرار می‌گیرند می‌پوشاند و درست شبیه دندان‌های طبیعی (اما بهتر) به نظر می‌رسد و برای بهبود ظاهر لبخند شما طراحی شده است. روکش های دندانی به گونه ای سفارشی می شوند که با رنگ و شکل کلی دندان های موجود شما مطابقت داشته باشند تا درست شبیه نسخه های جدید و بهبود یافته دندان های شما به نظر برسند.

اگر دندان‌هایتان به‌طور محسوسی تراشیده، شکسته یا فرسوده شده است، یا لکه‌هایی روی دندان‌هایتان وجود دارد که با درمان‌های بلیچینگ یا سفیدکننده قابل رفع نیستند، روکش‌ها می‌توانند انتخاب خوبی برای شما باشند. انواع روکش دندان همچنین می‌توانند خاکستری یا سایر تغییر رنگ‌های ناشی از کانال‌های ریشه و درمان‌های دارویی مانند تتراسایکلین یا فلوراید بیش از حد را بپوشانند، یا حتی روی پرکردگی دندان قدیمی که تغییر رنگ داده یا واضح‌تر از آنچه شما می‌خواهید بپوشانند.

علت استفاده از روکش دندان

چه زمانی لازم است تا از روکش دندان استفاده شود؟ بنا به دلایل زیر و تشخیص دندانپزشک ممکن است برای تکمیل خدمات درمانی از انواع روکش دندانی استفاده شود.

  • پوشش ایمپلنت
  • ترمیم و بازیابی دندان شکسته
  • ترمیم و بازیبایی دندان با پوسیدگی پیشرونده
  • یرای نگهداری از یک بریج در جا خوش
  • برای اصلاح بدرنگی و یا بدشکلی دندان

بیشتر بخوانید: بهترین دندانپزشک زیبایی در اهواز

فیلم روکش دندان

در اینجا نمونه کارهای روکش دندان توسط خانم دکتر شیرین مددی دندانپزشک زیبایی و درمانی را مشاهده می کنید.

برای دیدن نمونه کارهای جدید و توضیحات دکتر شیرین مددی از صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر دیدن کنید.

روکش ها چه شکلی هستند؟

انواع روکش های دندانی که به‌درستی ساخته شده، سفارشی‌سازی شده و اعمال می‌شوند، درست شبیه نسخه‌های بهتر یا بهبود یافته دندان‌های طبیعی شما هستند. علاوه بر این، روکش‌های دندانی همچنین می‌توانند با تغییر ظاهر و موقعیت دندان‌های شما به بهبود ظاهر و شکل لبخند شما کمک کنند، باعث می‌شوند که دندان‌های کوچک‌تر بزرگ‌تر به نظر برسند، در هر شکافی بسته شوند، دندان‌های نوک تیز غیرمعمول را اصلاح کنند، و کل لبخند شما را برانگیزند.

یکنواخت تر اگر دندانی خاکستری یا تغییر رنگ در اثر آسیب یا آسیب قبلی دارید، انواع روکش دندانی نیز می توانند به رفع آن کمک کنند. روکش دندان همچنین می تواند به صاف شدن دندان هایی که دارای برآمدگی، دهانه یا سطوح یا لبه های ناهموار هستند کمک کند. ونیرها برای افرادی که آسیب زیادی به دندان‌هایشان وارد نمی‌کنند، اما می‌خواهند لبخند طبیعی خود را به روشی نسبتاً غیرتهاجمی کامل کنند، گزینه‌ای عالی هستند.

انواع روکش دندان

در ادامه انواع مختلف روشهایی که برای روکش کردن دندان استفاده می شود را معرفی می کنیم:

بهترین نوع روکش دندان 

برای روکش کردن دندان های قدامی از روکشی به نام لمینت استفاده می شود. این روکش ها بدون فلز هستند و برای بهبود ظاهر دندان مورد استفاده قرار می گیرند. لمینت ها دارای جنس چینی و سرامیکی اند و قسمت بیرونی دندان ها را روکش می کنند.لامینت در بین بازیگران و هنرمندان بسیار رایج است. و گاها در طی دو جلسه مراجعه به پزشک آماده و نصب می شوند.

روکش فلز و پرسلاین

این نوع روکش از فلز و یا PFM ساخته می شوند و یک ایراد بزرگ دارند. آن هم اینکه پایه ی فلزی آنها در اطراف لثه مشخص می شود. اگر لثه فرد نیز به تحلیل رفته باشد این مساله بیشتر به چشم می آید. بهترین جایگزین برای این روش استفاده از روکش سرامیکی و لمینت است.

روکش لومینرز

از انواع روش های جدید روکش دندان هستند. روکشی نازک اند که برای کار گذاشتن آنها بر روی دندان فرد بی حس می شود.بیشتر برای درمان روکش ها و پل های قدیمی از آن استفاده می شود.

روکش لیتیوم

در گروه ساختار لیتیوم دی سیلیکات و ساختار های کریستالی قرار می گیرند و از انواع روکش های سرامیک شیشه ای دندان هستند. این روکش ها اغلب از موادی مانند اکسید فسفر،اکسید پتاسیوم، آلومینا، لیتیوم دی اکسید و کوارتز و موادی از این قبیل ساخته می شوند. روکش های لیتیوم چون دارای ترکیبات خاصی هستند مقاومت بالایی را هم دارند.همچنین این روکش های لیتیوم دی سیلیکات زیبایی خاصی را نیز دارند.

روکش پرسلان و طلا

اغلب افراد این تصوررا دارند که به علت زیبایی از انواع روکش طلا برای بازسازی دندان استفاده می شود. اما علت اصلی آن مقاومت بالای طلا می باشد.این روکش برای افرادی که دندان قروچه دارند و یا تقاضای روکش های محکم دارند استفاده می شود. این روکش ها مقاومت و طول عمر بسیار بالایی را دارند.

روکش زیرکونیوم

این روکش ها بسیار شبیه دندان هستند و دارای مقاومت بالایی نیز می باشند. انواع روکش های زیرکونیوم دندان را با استفاده از دستگاه دیجیتال می توان در یک روز تهیه کرد. برای افزایش مقاومت آنها از یک لایه اضافی زیرکونیوم استفاده می شود که مقاومت در برابر فشار دندان را تا 1200 واحد مگاپاسکال بالا می برد. همچنین روکش زیرکونیوم با بافت های بیولوزیکی و زنده در دهان سازگاری بسیاری دارد.

مراقبت های بعد از روکش دندان 

برای افزایش طول عمر انواع روکش های دندان لازم است تا به نکاتی توجه کنید. ما در اینجا به مهمترین مراقبت های بعد از روکش زیبایی دندان اشاره می کنیم:

  • از مصرف مواد غذایی چسبناک مانند آدامس یا کارامل اجتناب کنید.
  • از گاز زدن مواد غذایی سفت مانند هویج و .. خودداری کنید. زیرا ممکن است روکش دندان شما جابجا یا شکسته شود.
  • از دندانپزشک خود بخواهید نحوه صحیح نخ دندان کشیدن را به شما آموزش دهد. استفاده نادرست از نخ دندان موجب شکسته شدن روکش دندان های شما می شود.
  • برای آگاهی از سلامت روکش ها و دندان های خود لازم است تا به صورت مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.

ماندگاری روکش ها چقدر است؟

انواع روکش دندان که به‌درستی نصب شده باشند، می‌توانند تا یک دهه یا حتی بیشتر عمر کنند، اگر به خوبی از آن‌ها مراقبت کنید. بافت لثه به خوبی پرسلن را تحمل می کند، به خصوص که بسیار شبیه به بافت و استحکام دندان های واقعی شما است. ونیرها کاملاً قوی هستند؛ تقریباً به اندازه دندان های واقعی شما استحکام دارند، اگر به درستی از آنها مراقبت کنید و اقدامات احتیاطی خاصی را در نظر داشته باشید. اگر روکش های دندانی شما ترک خورد یا به نحوی آسیب دید، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا آسیب را ارزیابی کرده و آنها را تعمیر یا تعویض کنید. روکش های شکسته می توانند به مینای دندان یا حتی ریشه دندان زیرین آسیب برسانند، بنابراین مهم است که هر مشکلی فوراً حل شود.

drmadadi

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
Call Now Buttonتماس سریع