مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

دندان ها همواره در معرض بیماری ها وآسیب ها هستند. با پیشرفت سن انسان خطر پوسیدگی یا شکستگی یا خطر از بین رفتن کامل دندان بیشتر می شود. اما امروزه با استفاده از روش های نوین امکان کاشت دندان یا همان ایمپلنت بسیار راحت شده است. با استفاده از آلیاژ تیتانیوم خالص ریشه دندان ها ساخته می شود و در داخل لثه کاشته می شود. این روند بسیار شبیه دندان طبیعی می باشد، طوریکه شخص می تواند فرآیند خوردن و تکلم را به راحتی و بدون هیچ مشکلی انجام دهد.

مراحل ایمپلنت دندان
مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان

مرحله اول: در این مرحله مکان مناسب جهت کاشت دندان مشخص شده و در این مرحله از ریشه هایی از جنس آلیاژ خالص، در فضای خالی دندان از بین رفته استفاده می شود.

مرحله دوم: مرحله دوم یا همان مرحله بهبودی است. در این مرحله تقریباً بیمار شش ماه برای فک بالا و سه ماه برای فک پایین صبر می کند تا جای زخم ایجاد شده کاملا بهبود یابد.

مرحله سوم: این مرحله، آخرین مرحله می باشد. دراین مرحله دندان های نهائی همگون با دندان های خود بیمار تشکیل شده و بصورت نهایی فیکس می شود. ممکن است این مرحله شامل چندین جلسه باشد.

آمادگی قبل از انجام ایمپلنت دندان

برای انجام کاشت دندان اشعه ایکس برای هر دو فک و انجام سی تی اسکن ضروری است، در برخی مواقع پزشک آزمایش انجام تراکم استخوان را پیشنهاد می کند. پس از انجام آزمایش ها و مناسب بودن این عمل برای شخص، پزشک اندازه دندان ها و فک را جهت شروع ایمپلنت می گیرد. معمولا ایمپلنت با بی حسی موضعی انجام می گیرد که معمولا بیمار در حین عمل هیچ دردی را احساس نمی کند اما پس از ازبین رفتن تاثیر بی حسی ممکن است بیمار درد و ناراحتی و تورم در لثه خود احساس نماید که بسیار طبیعی است. همانطور که ذکر شد روند ایمپلنت ممکن است سه تا شش ماه طول بکشد و بازه این زمان بستگی به سرعت ترمیم و بهبودی فک بیمار دارد.

موانع انجام ایمپلنت

مواردی که پزشک شخص را از انجام عمل ایمپلنت منع می کند عبارتند از:

  • حالت های پیشرفته بیمارهایی که اختلالات استخوانی و خونی ایجاد می کنند یا بیماری هایی که سیستم ایمنی را درگیر می کنند مثل ایدز
  • وجود بیماری های خطرناک لثه ای
  • دیابت کنترل نشده که باعث نوسان شدید قند خون می شود
  • پرتو درمانی بیمار
  • سیگاری بودن بیمار
  • اشخاص زیر 18 سال

البته با توجه به آنچه ذکر شد، صلاحیت انجام عمل یا عدم انجام آن فقط از طریق دندانپزشک قابل تشخیص است.

drmadadi

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه
تماس سریع