مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان اهواز

Contents

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان دارای اهمیتی ویژه است. کامپوزیت دندان به یک روش زیبایی گفته می‌شود که به طور معمول در یک جلسه انجام می‌گیرد. هدف استفاده از این روش ایجاد درخشنگی و زیبایی در دندان‌ها است. برای داشتن دندان‌های براق و ماندگاری کامپوزیت روی دندان‌ها، رعایت برخی مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان اهمیت بالایی دارد. نکات مراقبتی کمک می‌کند که در مدت بیشتر و طولانی‌تری از زیبایی کامپوزیت بهره ببرید. در این مقاله درباره نکات مهم در مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان صحبت خواهیم کرد.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود؟

کامپوزیت دندان در اهواز یکی از روش‌های متداول اصلاح لبخند به حساب می‌آید. معمولا افرادی که دارای دندان‌های کامپوزیت شده هستند باید از دندان‌های خود بسیار مراقبت کنند تا در معرض پوسیدگی‌ها قرار نگیرند. اگر قصد انجام کامپوزیت دندان را دارید، تمامی مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان را در نظر بگیرید تا بتوانید دندان‌های زیبا و درخشنده با ماندگاری و دوام بالا داشته باشید. توجه داشته باشید که در شیوه‌های مراقبتی دندان‌های کامپوزیت شده دو روش بلند مدت و کوتاه مدت وجود دارد. در ادامه به این دو مورد  به صورت جداگانه می‌پردازیم.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در مدت کوتاه

پس از انجام کامپوزیت دندان، نیاز است تا برخی از نکات مراقبتی را رعایت کنید. مراقبت در مدت کوتاه همان مراقبت‌های اولیه محسوب می‌شوند. در صورت رعایت این نکات اولیه، فرم و ظاهر کامپوزیت شما بهتر حفظ می‌شود. رعایت نکات زیر از دندان‌های شما که تازه کامپوزیت شدند مراقبت می‌کند:

  • در صورت استفاده از بی حسی در هنگام انجام کامپوزیت دندان، یک الی دو ساعت پس از کامپوزیت و یا تا پایان برطرف شدن بی حسی، از گاز گرفتن و جویدن غذاهای سفت جدا خودداری کنید.
  • در ساعات اولیه پس از کامپوزیت، غذاهایی را استفاده کنید که دمای معتدل دارند. هرگز دندان‌ها را در معرض مواد خوراکی خیلی داغ یا خیلی سرد قرار ندهید.
  • اگر پس از گذشت چند روز، احساس تیزی در کامپوزیت دندان کردید یا همچنین احساس غیر عادی در دندان‌های خود داشتید، برای اصلاح آن به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • به مدت 24 ساعت پس از انجام کامپوزیت دندان، از خوردن قهوه، چای و نوشیدنی‌های رنگی، جدا خودداری کنید.
  • بعد از مصرف هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. توجه داشته باشید که بهداشت دندان می‌تواند از ایجاد جرم جلوگیری کند. توجه داشته باشید که در ساعات اولیه پس از انجام کامپوزیت، از استفاده نخ دندان پرهیز کنید.
  • جهت کاهش دادن تورم بعد از انجام کامپوزیت، از قرقره کردن با آب نمک استفاده کنید.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در طولانی مدت

مراقبت‌های طولانی مدت در ماندگاری کامپوزیت دندان نقش بسزایی دارد. مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان در مدت طولانی به شرح زیر هستند:

رژیم غذایی مناسب

افرادی که دندان‌های کامپوزیت شده دارند، باید در مصرف مواد غذایی دقت کنند. علاوه بر خودداری از مصرف غذاهای سفت و عدم استفاده دندان‌ها به عنوان ابزار برای باز کردن وسایل، باید از مصرف نوشیدنی‌های رنگی نیز پرهیز شود. مصرف مواد خوراکی رنگی ممکن است در طولانی مدت درخشندگی و سفید بودن کامپوزیت‌ها را از بین ببرد. برای اینکه از رنگی شدن کامپوزیت دندان جلوگیری شود، پس مصرف هر وعده غذایی دندان‌های خود را با دقت مسواک بزنید.

رعایت کردن بهداشت دندان

یکی از اقدامات بسیار مهمی که برای مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شده باید به آن توجه کرد، رعایت کردن بهداشت دهان و دندان است. استفاده از نخ دندان بسیار دارای اهمیت است و توصیه می‌شود در روز دو بار مسواک با خمیر دندان حاوی فلوراید بزنید. هرگز نباید باقی مانده غذا بین دندان‌ها باقی بماند. برای مراقبت از دندان‌هایی که کامپوزیت شده‌اند، با مشورت با دندانپزشک خود یک محلول دهانشویه انتخاب کنید.

رعایت اصول درست استفاده از مسواک

از مسواک زدن خشن پرهیز کنید. هر بار برای مسواک زدن آن را به آرامی روی دندان خود بکشید. اگر به طور اصولی از مسواک استفاده نکنید ممکن است به لثه‌ها آسیب وارد شود. در نتیجه استفاده نادرست از مسواک امکان دارد بین لثه و کامپوزیت فاصله ایجاد شده و زیبایی دندان‌ها را از بین ببرد.

عوامل مختلفی که به ماندگاری کامپوزیت کمک می‌کنند

رعایت برخی نکات جانبی نیز به طول عمر کامپوزیت کمک خواهد کرد. مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان برای داشتن یک کامپوزیت با دوام بسیار مؤثر هستند اما برخی دیگر از نکات وجود دارند که می‌توانند به ماندگاری دندان‌های کامپوزیت شده شما کمک کنند. این نکات و موارد به شرح زیر هستند:

عدم استفاده از دندان‌ها به عنوان ابزار

از دندان‌های خود هرگز مثل یک ابزار استفاده نکنید. عادات مخربی مثل جویدن ناخن به دندان‌های کامپوزیت شده آسیب جدی وارد می‌کند. همچنین برخی از افراد عادت دارند که از دندان خود برای باز کردن برخی وسایل استفاده می‌کنند که این خود می‌تواند باعث نابودی کامپوزیت شود و علاوه بر آن به خود دندان‌ها نیز آسیب برساند.

چکاپ منظم دندان‌ها

برای بررسی از سلامت کامپوزیت‌ها بهتر است هر چند وقت یکبار و مشخصا دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید. پوسیدگی‌های دندان باید به موقع درمان شوند تا به کامپوزیت آسیب نرسانند.

جلوگیری از دندان قروچه

بر اثر فشار و استرس یرخی عادات مثل دندان قروچه ایجاد می‌شوند. اگر چنین مسائلی به موقع درمان نشوند باعث آسیب به کامپوزیت خواهند شد. اگر شما با چنین مشکلی مواجه هستید، به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

استفاده از محافظ دندان در فعالیت ورزشی

محافظ‌های دندان برای افرادی مناسب است که به طور منظم ورزش می‌کنند. برخورد وسایل ورزشی یه دندان‌های کامپوزیت شده آن‌ها را در معرض خطر آسیب قرار می‌دهد. این محافظ‌ها را می‌توانید با کمک دندانپزشک خود تهیه کنید.

drmadadi

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
تماس سریع