مزایای ایمپلنت دندان
Contents
از مزایای ایمپلنت های دندانی می توان به عدم استفاده مجدد از دندان مصنوعی اشاره کرد. جایگزینی دندان های از دست رفته برای سلامت کلی شما و سایر دندان های شما مهم است. هنگامی که دندان های طبیعی از دست می روند، نه تنها عملکرد خود را از دست می دهید، بلکه می توانید مشکلات دیگری را نیز تجربه کنید. از دست دادن دندان نه تنها اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه در صورت عدم درمان، دهان شما به سرعت خراب می شود.
ایمپلنت های دندانی به شما کمک می کنند ظاهر و احساس بهتری داشته باشید، عزت نفس خود را به دست آورید و کیفیت زندگی بهتری داشته باشید. برای چندین دهه، ایمپلنت برای جایگزینی دندانهای از دست رفته استفاده میشوند و اکنون استاندارد مراقبت برای بازگرداندن عملکرد دهان به سرعت در حال زوال هستند. شما سزاوار لبخند زدن دوباره هستید و ایمپلنت دندان به شما در انجام این کار کمک می کند.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان در اهواز
مزایای مادام العمر ایمپلنت دندان
ظاهر خود را بهبود بخشید
یکی از مزایای اصلی ایمپلنت های دندانی این است که استخوان را حفظ می کنند و از تخریب بیشتر ساختار صورت جلوگیری می کنند. در نتیجه ظاهر را بهبود می بخشند. هنگامی که بیشتر یا همه دندان های طبیعی به شدت آسیب دیده یا از دست رفته اند، چیزی در استخوان فک برای تحریک رشد استخوان باقی نمی ماند. بدن انسان می تواند احساس کند که استخوان فک دیگر برای حمایت از دندان ها ضروری نیست و شروع به حل شدن می کند. این منجر به زوال سریع ساختار صورت می شود:
- لب ها به سمت داخل جمع می شوند،
- قسمت پایین صورت چروک می شود،
- همچنین چین و چروک هایی در اطراف دهان ایجاد می شود که “خطوط ماریونت” ایجاد می کند.
این باعث می شود که فرد بسیار مسن تر از آنچه که در واقع هستند به نظر برسد. با ایمپلنت های دندانی، چین و چروک و فروپاشی ساختار صورت از بین می رود. حتی زمانی که فقط یک دندان از دست رفته باشد، زیبایی درازمدت معمولاً با دندان جایگزینی که از ایمپلنت پشتیبانی میشود بسیار بهتر از بریج سنتی با تکیهگاه دندان است. این امر به ویژه در جلوی دهان مهم است، جایی که جلوگیری از نقص استخوانی قابل مشاهده برای ظاهر طبیعی بسیار مهم است.
دریافت نتایج سریع
ما میتوانیم دندانهای از دست رفته یا از کار افتاده شما را با ترمیمهای جدید و زیبا که از ایمپلنت پشتیبانی میکنند، در یک روش جایگزین کنیم. تیم ایمپلنت دندان ما راه حلی درازمدت برای لبخندی که به دلیل از دست دادن دندان به خطر می افتد به شما ارائه می دهد. یعنی شما بهبود چشمگیری را در توانایی جویدن، ثبات دندان ها و راحتی کلی تجربه خواهید کرد. به خاطر داشته باشید که هر مورد متفاوت است، بنابراین ما میتوانیم در مشاوره شما یک بازه زمانی دقیقتر برای مدت زمانی که دندانهای جایگزین طول میکشد ارائه دهیم.
بازگرداندن لبخند شما به حالت طبیعی
جایگزینی دندان با بریجهای سنتی با تکیه گاه دندان اغلب به دندانپزشک نیاز دارد که دندانهایی را که در مجاورت دندانهای از دست رفته قرار دارند. بهگونه ای که بریج در جای خود سیمان شود، کند. ساختار طبیعی دندان از دست رفته هرگز قابل جایگزینی نیست. پروتزهای پارسیل دارای گیره هایی هستند که به دندان های مجاور قلاب می شوند. با تکان خوردن چهارچوب فلزی در حین حرکات روزانه به این دندان ها فشار وارد می کند. این گیره ها همچنین بافت باقی مانده لثه را از بین می برند و حتی آسیب بیشتری را ایجاد می کنند. جایگزینی دندانهای از دست رفته با بریجهایی که از ایمپلنت پشتیبانی میکنند، دندانهای طبیعی مجاور را درگیر نمیکنند. به این معنی که دندانهای باقیمانده شما آسیب نمیبینند یا آسیب نمیبینند. ایمپلنت های دندانی به شما این امکان را می دهند که تا حد امکان دندان های طبیعی خود را حفظ کنید!
کیفیت کلی زندگی خود را افزایش دهید
ایمپلنتهای دندانی باعث میشوند که هم لبخند و هم عملکرد دهان شما طبیعیتر باشد. این کار منجر به افزایش راحتی و اعتماد به نفس هنگام لبخند زدن، صحبت کردن و غذا خوردن میشود. اگر پروتزهای مصنوعی و قطعات جزئی با دندان هایی با ایمپلنت جایگزین شوند، کیفیت زندگی شما به طور قابل توجهی بهبود می یابد. زیرا می توانید انواع غذاها را بخورید و همچنین می توانید راحت تر صحبت کنید و لبخند بزنید!
عزت نفس خود را بازیابی کنید و اعتماد به نفس خود را تجدید کنید
ایمپلنت های دندانی به شما کمک می کنند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید زیرا به شما امکان می دهند به راحتی غذا بخورید، بخندید و لبخند بزنید. از آنجایی که ایمپلنتهای دندانی شبیه دندانهای واقعی به نظر میرسند، دهان شما دیگر مجبور نیست نحوه زندگیتان را تعیین کند.
مقالات دیگر: نکاتی در خصوص نگهداری ایمپلنت دندان
برخی دیگر از مزایای ایمپلنت
ایمپلنت دندان در واقع به معنی پین های باریکی است که از جنس تیتانیوم خالص است. ایمپلنت دندان می تواند به دندان مصنوعی نیز متصل گردد .تقریبا 3 تا 6 ماه جهت رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت دندان زمان لازم است.
مقالات دیگر: بهترین دندانپزشک زیبایی در اهواز
دندانپزشک با بررسی فاکتورهایی همچون مقدار استخوان در دسترس، استحکام استخوان دهان و همچنین مدت زمان لازم برای بارگذاری ایمپلنت، نوع ایمپلنت را انتخاب می کند.
گاها در برخی موارد استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد. درصورت عدم وجود استخوان های کافی برای جایگذاری ایمپلنت می توان با انجام پیوند استخوان این کمبود را جبران کرد و اقدام به کاشت ایمپلنت کرد.
عدم محدودیت زمان
یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دندان این است که می توان سریعا آن را بعد از دست رفتن دندان و کشیده شدن آن و یا بعد از مدت زمان طولانی ترمیم، درون دهان گذاشته شود.
مزایای ظاهری ایمپلنت دندان
ظاهر ایمپلنت دندان مثل ریشه دندان طبیعی است. چرا که رنگ و شکل واندازه آن به وسیله پزشک و با نظر بیمار انتخاب می شود. پزشک اغلب سعی می کند که دندان کاشته شده با دندان های خود بیما همخوانی داشته باشد.
لازم به ذکر است که روکشی که بر ایمپلنت گذاشته می شود همرنگ و مشابه دندان طبیعی است. در نتیجه عملکرد آن همانند دندان طبیعی است و نمی توان به راحتی تفاوت بین دندان طبیعی و ایمپلنت را به راحتی تشخیص داد.
حفظ استخوان فک
ایمپلنت دندان به راحتی می تواند مانع تحلیل استخوان فک شود. به این صورت که با محافظت از ساختار استخوان زیرین، به ثبات دندان های طبیعی مجاور کمک کند.
حفظ سلامت دهان
روکش هایی که در ایمپلنت استفاده می شود جاهای خالی دندان را پر می کند. در نتیجه این عمل باعث می شود از تجمع پلاک و باکتری در دندان ها جلوگیری شود. همین امر مانع از بروز التهاب و عفونت لثه می گردد.
عمر ایمپلنت دندان
ماندگاری بالای ایمپلنت یکی دیگر از مزایای آن محسوب می گردد. در صورت مراقبت صحیح و درست از ایمپلنت دندان، می توانند مادام العمر باشد.
در روش ایمپلنت دندان به دلیل میزان بالای موفقیت آن، به راحتی نتایج موفقیت آمیز آن قابل پیش بینی است، با گذشت زمان نیاز به تعویض ندارد و مشکل تکلم که درمانهای دیگر جایگزین دندان، ممکن است به دنبال داشته باشند، وجود نخواهد داشت.
عوارض ایمپلنت دندان
اگر چه مزایای ایمپلنت دندان بسیار زیاد است اما مانند هر جراحی ممکن است با عوارضی همراه باشد. دندانپزشک برای ایمپلنت یک پایه یا پیچ فلزی عموما از جنس تیتانیوم را به جای ریشه دندان از دست رفته در استخوان فک قرار می دهد. اگر ایمپلنت دندان توسط یک پزشک ماهر و اصولی انجام شود خیلی بهتر از بریج کردن دندان است.
بیشتر بخوانید: بریج بهتر است یا ایمپلنت
در ادامه ریسک ها و عوارض احتمالی ایمپلنت را بیان می کنیم:
آسیب به سینوس
یکی از عوارضی که ممکن است پس از ایمپلنت دندان برای بیمار اتفاق بیافتد آسیب به سینوس است. فک بالایی دقیقا زیر سینوس های بینی قرار دارد. ایمپلنت هایی که جایگزین دندان های بالایی بیمار می شوند ممکن است به داخل سینوس نفوذ کنند و منجر به درد یا عفونت شوند. در این صورت دندانپزشک دستورالعمل های درمان این مشکل را به اطلاع بیمار می رساند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله علت درد دندان چیست؟ میتوانید مطالعه بفرمائید.
عفونت
مانند هر عمل جراحی، پس از جراحی ایمپلنت دندان نیز ممکن است بیمار با عفونت درگیر شود. بنابراین دندانپزشک شما دستورالعمل هایی را برای تمیز نگه داشتن و ضدعفونی محل عمل به بیمار می دهد. اگر بیمار در طول زمان بهبودی دچار درد، تورم یا تخلیه مایع از محل جراحی شود باید به دندانپزشک خود مراجعه کند.
آسیب به اعصاب دهان
ممکن است جراحی ایمپلنت منجر به آسیب عصبی شود. دندانپزشک باید قبل از انجام عمل یک عکس رادیوگرافی بگیرد تا جای اعصاب دهان را ببیند. آسیب عصبی می تواند بیمار را تا مدت ها درگیر خود کند، به همین دلیل انجام ایمپلنت باید حتما توسط یک متخصص انجام شود.
مزایای ایمپلنت دندان جلو
دندان تاثیر بسزایی بر زیبایی و جوانی فرد دارد. خصوصا دندان های جلو که هنگام صحبت و خندیدن دیده می شوند برای همه ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند. احتمال این که دندان های جلویی هنگام ورزش یا تصادف دچار آسیب شوند بیشتر از سایر دندان ها است. بنابراین جایگزین کردن آن برای فردی که دچار تروما شده بسیار مهم است.
یکی از مزایای ایمپلنت این است که شبیه به دندان طبیعی طراحی شده و مانند یک دندان واقعی از لثه بیرون بیاید، دقیقاً مانند یک دندان واقعی به نظر می رسد. در نتیجه، تشخیص این که این دندان اصلی نیست برای فرد مقابل بسیار سخت است.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
اکثر مردم هنگام رفتن به دندانپزشکی استرس می گیرند. ایمپلنت نیز یک پروسه تقریبا زمان بری دارد بنابراین بیشترین سوالی که در مورد ایمپلنت پرسیده می شود این است که آیا این جراحی دردناک است یا خیر؟
هنگام جراحی ایمپلنت پزشک محل جراحی و قسمت های اطراف آن را بی حس می کند تا هنگام ایجاد برش و قرار دادن پین داخل لثه بیمار دردی را حس نکند. پس از اتمام جراحی و از بین رفتن تاثیر بی حسی موضعی نیز به بیمار مسکن تجویز می شود تا دردی نداشته باشد. پس نگران نباشید؛ اگرچه ایمپلنت ترسناک به نظر می رسد اما اگر دندانپزشک کارش را اصولی انجام دهد و بیمار نیز دستورالعمل های لازم را پس از انجام جراحی به درستی انجام دهد مشکل خاصی پیش نخواهد آمد.
جراحی ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
گاهی اوقات ممکن است قبل از جراحی ایمپلنت دندان نیاز باشد پزشک چند کار برای ایجاد آمادگی لازم انجام دهد. وقتی دندانی از دست می رود، استخوان اطراف آن شروع به تحلیل رفتن می کند. برای این که جراحی ایمپلنت دندان موفق باشد و اصطلاحا ایمپلنت پس زده نشود باید استخوان لثه از پیچ ایمپلنت حمایت کند. اگر لثه استخوان کافی نداشته باشد پزشک قبل از انجام جراحی پودر استخوان به لثه تزریق می کند تا ساختار استخوانی داخل لثه برای انجام ایمپلنت آماده شود.
معمولا اتمام مراحل ایمپلنت دندان حدودا چهار ماه طول می کشد. پس از این که پین به خوبی داخل لثه جوش خورد دندانپزشک تاج دندان را روی پیچ سوار می کند و مراحل جراحی ایمپلنت تمام می شود.
عمر ایمپلنت چقدر است؟
پاسخ به این سوال تا حد زیادی به مواد مصرفی و بهداشت دهان و دندان بیمار بستگی دارد. اما به طور کلی، یکی از مزایای ایمپلنت طول عمر آن است. ایمپلنت یک جایگزین مادام العمر به حساب می آید و حدودا 20 تا 30 سال مانند دندان خود فرد کار می کند. حدود 50 تا 80 درصد از تاج سرامیکی سوار بر پیچ ایمپلنت معمولاً فقط 10 تا 15 سال دوام می آورد و به دلیل ساییدگی یا شکستگی نیاز به تعویض خواهد داشت. با این حال، حفظ بهداشت عالی دندان و عدم وارد کردن فشار فیزیکی شدید به آن می توان عمر روکش را حتی بیش از 15 سال افزایش داد.
طی 10 سال گذشته علوم پزشکی در تولید ایمپلنت های دندانی به قدری پیشرفت کرده که شکستن و آسیب خود به خود آن ها بسیار نادر است. استفاده نادرست از ایمپلنت، شرایط و بیماری های زمینه ای مانند دیابت، عمر ایمپلنت را کاهش می دهند.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- کمبود یا ضعیف بودن استخوان فک
- سیگار کشیدن
- دندان قروچه
- بیماری های زمینه ای مانند دیابت، پوکی استخوان، نقص سیستم ایمنی، فشار خون و…
- افزایش سن
- مصرف برخی از داروها مانند داروهای کاهش دهنده سیستم ایمنی، رقیق کننده خون و پرتو درمانی